Opening leerwerkplaats de Maashorst

door: Ruby de Jong

De leerwerkplaats op de Maashorst te Nistelrode, voor jongeren uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs, is maandagmiddag officieel heropend. Deze leerwerkplek is een samenwerking tussen HUB Noordoost Brabant, Staatsbosbeheer en IBN. Een oude loods waar niets was, is omgebouwd tot een leerwerkplaats waar dagelijks jongeren worden opgeleid.

Eén van de docenten van HUB Noordoost Brabant en haar man die destijds bij Staatsbosbeheer werkte, zijn degenen die samen met Gerard van Oers, voormalig stagecoördinator, het project zijn opgestart. Ze wilden in deze prikkelarme omgeving jongeren op een natuurlijke manier werknemers- en arbeidsvaardigheden op laten doen. Een geslaagd initiatief met veel potentie voor uitbreiding.

Op de leerwerkplaats van de Maashorst werken dagelijks 125 leerlingen van vijf scholen. Ze ontwikkelen hier arbeidsvaardigheden die van pas komen als ze na schoolverlaten de arbeidsmarkt betreden. Het doel is dat deze leerlingen uitstromen naar regulier werk en op deze manier alles leren wat hierbij komt kijken. Het is een echte werkomgeving waar gewerkt wordt aan het beschilderen van de welbekende wandelpaaltjes tot aan het zagen van brandhout. Daarnaast speelt Staatsbosbeheer een grote rol bij het project aangezien samen met de leerlingen het onderhoud aan het natuurgebied wordt gedaan.

Samen met betrokkenen van onderwijs, overheid en natuurbeheer is de opening gevierd. Onderstaand een impressie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s