Nog 815 VSV-ers in onze regio

De definitieve vsv-cijfers over schooljaar 2014-2015 zijn beschikbaar via de VSV-Verkenner en de website Aanval op schooluitval. U kunt de cijfers ook zelf samenstellen via de VSV-Scanner.

In de regio Noordoost-Brabant telden we 815 VSV’ers. We hebben daarmee een kleine stijging van 803 VSV’ers in 2013-2014 naar 815 in 2014-2015. In beide jaren gaat het om een uitval percentage van 1,5%. We hebben het dus goed gedaan!

Opvallend in de cijfers is dat het Voortgezet Onderwijs in 2013-2014 106 VSV’ers had en dat daar een flinke stijging is naar 178. Het Mbo laat juist een daling zien van 697 naar 637 VSV’ers in 2014-2015. Om zicht te krijgen op de oorzaken van de stijging in het VO hebben we een kort onderzoekje gedaan bij de scholen die uitschieters hadden. Daaruit blijkt dat een groot deel van de jongeren onterecht als VSV’er is aangemerkt. Op basis hiervan maken deze scholen bezwaar tegen de cijfers.

 Dit zijn de gespecificeerde cijfers van onze regio:

cijfersregio36

Het is mogelijk om verder in te zoomen op uw school of gemeente naar keuze. Dat kan via deze link.

Sinds 8 november is het definitieve bestand met de namen en rugnummers van vsv’ers over het convenantjaar 2014-2015 beschikbaar op de beveiligde site van DUO. Rond 21 november is de beschikkingsbrief met betrekking tot de uitbetaling van de prestatiesubsidie verstuurd worden aan de scholen en instellingen.

Wijziging informatievoorziening

Vanaf komend voorjaar, rond het moment dat de nieuwe cijfers over schooljaar 2015/2016 bekend worden, zal de informatievoorziening met betrekking tot voortijdig schoolverlaten veranderen. De (nieuwe) cijfers zullen niet meer via de VSV-Verkenner te raadplegen zijn, maar via de website Onderwijs in Cijfers. Ook de website Aanval op schooluitval zal veranderen. Over beide trajecten zult u geïnformeerd worden via de nieuwsbrieven Middelbaar beroepsonderwijs en Voortgezet Onderwijs. U kunt zich hier voor deze nieuwsbrieven aanmelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s