Foto’s congres Vooral Samen Verantwoordelijk

Op 20 oktober jl. onderstreepten meer dan 120 afgevaardigden van het onderwijs en gemeenten op de Talentencampus in Oss het belang van gezamenlijke verantwoordelijkheid bij het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. De afkorting VSV van Voortijdig School Verlaten is na de succesvolle bijeenkomst dan ook omgedoopt tot: Vooral Samen Verantwoordelijk.

Bekijk de foto’s:

Tijdens de inspirerende bijeenkomst is vooruit gekeken naar de periode van het nieuwe convenant (2016-2020). Hierin is naast het voorkomen van voortijdig schoolverlaten aandacht voor een sluitende aanpak van onderwijs naar de arbeidsmarkt – in samenwerking met gemeenten – voor kwetsbare jongeren. Het doel is om talenten van jongeren in de regio maximaal te benutten.

Wethouders Eric Logister (’s-Hertogenbosch) en Kees van Geffen (Oss) benadrukten bij de start van de bijeenkomst het belang van samenwerken en het aansluiten van het convenant bij AgriFood Capital. Prof. Dr. R (René) Clarijs gaf een masterclass over Einstein en voortijdig schoolverlaters. Het jeugdbeleid in Nederland en het beschikbare budget richt zich met name op curatie in plaats van preventie. Clarijs pleit voor een andere manier van samenwerken tussen onderwijs, gemeenschap en overheid zodat jongeren meer mogelijkheden hebben om een passende plek in onze maatschappij te vinden. Hierdoor hebben ze meer kans op een baan en een betere toekomst.

Voortijdig SchoolVerlaten (VSV) en Kwetsbare jongeren is één van de programmalijnen van AgriFood Capital Werkt!, het arbeidsmarkprogramma van AgriFood Capital.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s