Praktijkschool de Rijzert winnaar project Bazen verbazen

Wat houd het project Bazen Verbazen in?

Voor jongeren uit het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, MBO-1 en zorginstellingen betekent de Participatiewet dat ze worden gestimuleerd om aan het werk te gaan. Toch is het vaak lastig voor deze jongeren, hun scholen en zorginstellingen om in contact te komen met werkgevers. Dus hoe pak je dat aan?

Bazen Verbazen is een project voor scholen en zorginstellingen die een brug willen slaan tussen hun jongeren en potentiële werkgevers. In twee workshops dagen jonge rolmodellen en cultuurprofessionals de jongeren uit om hun persoonlijke verhaal op een creatieve manier te vertellen. Samen denken ze na over vragen als ‘Wie ben ik? Wat kan ik?’ en ‘Wat heb ik nodig?’.

Deelnemende jongeren leren met Bazen Verbazen hoe ze zichzelf op een positieve manier kunnen presenteren om potentiële werkgevers te bereiken. Samen met de peer educators, cultuur-professionals en jou als begeleider ontwikkelen de jongeren tijdens de workshops een idee voor een creatief wedstrijdplan waarmee zij zich aan werkgevers kunnen presenteren.

Praktijkschool de Rijzert heeft zich hiervoor ingeschreven en is één van de 10 winnende scholen. Naast het deelnemen aan allerlei workshops om zichzelf te leren kennen en te leren presenteren, gaan ze een libdub maken. De libdub laat zien hoe goed en leuk het praktijkonderwijs is en wat de kwaliteiten van de leerlingen zijn.

Op 13 december staat een eerste presentatie gepland in het provinciehuis met VNO NCW.

Mogelijk gemaakt door:

Bazen Verbazen wordt gefinancierd door Fonds 21 en Instituut Gak en uitgevoerd door Diversion in samenwerking met CNV Jongeren en Maas theater en dans.

Meer informatie of organiseert u een werkgeversbijeenkomst en mogelijkheid tot presentatie:

Praktijkschool de Rijzert, Francis Gremmen, e-mail: francis@rijzert.nl of bel: 073 621 7623

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s