34 deelnemers aan VSV-inspiratiebijeenkomsten

In de Succesklas van het Koning Willem I College vond op 16 juni 2015 de vierde en laatste VSV-inspiratiebijeenkomst van dit schooljaar plaats.  In totaal namen 34 collega’s deel aan één of meerdere bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomst werd er dit keer gesproken over diversiteit, doelgroepenbeleid en radicalisering. In een scherpe inleiding vertelde Jacqueline Baselier openhartig over haar eigen radicale jeugd. “In gesprekken over radicalisme wordt er gelijk gewezen naar de allochtone bevolkingsgroep, maar radicalisme is van alle tijden en van alle bevolkingsgroepen” aldus Baselier. “In ons VSV-beleid moeten we oog hebben voor veiligheid en geborgenheid voor iedereen”.

Daarna waren Oktay Maden en Sadika Zaryouh van de afdeling Sociaal Maatschappelijke Studies (SMS) aan de beurt. Oktay startte met een wanddiscussie waarbij de deelnemers in stilte op het bord allerlei uitingen en kreten deelden en ook op elkaar reageerden. Vervolgens kwam het gesprek op gang. Oktay en Sadika deelden hun ervaringen en gaven tips over hoe je het gesprek voert en blijft voeren met alle studenten.

Reinoud van Uffelen besloot de bijeenkomst en bedankte de aanwezigen en in het bijzonder Ank Horio van de afdeling Verpleging en Verzorging. Ank was trouw bezoeker van de bijeenkomsten en dit was haar laatste want ze gaat over een paar weken met pensioen.

Maar het Koning Willem I College gaat volgend jaar gewoon door met deze bijeenkomsten.

Ingrid Mollen: “We zijn het afgelopen jaar gestart met de inspiratiebijeenkomsten onder de vlag van VSV. Maar het bestrijden van VSV is geen project met een begin en een eind. Uiteindelijk draait het om de relatie met de student en natuurlijk om betrokken begeleiding. Daarom heten de bijeenkomsten volgend jaar inspiratiebijeenkomsten voor en door betrokken begeleiders. Om elkaar te inspireren. Teamontwikkeling en het pedagogisch/didactisch proces zijn prioriteit volgend jaar op onze school. Juist dan blijft het ook goed om eens buiten je eigen team te kijken.”

Daarom dus in 2015-2016 weer vier inspiratiebijeenkomsten.

De eerste bijeenkomst volgend schooljaar is op 17 september en iedereen is welkom. Of je nu één, twee, drie of vier keer komt. Meer info: INSPIRATIEBIJEENKOMSTEN 2015-2016

De bijeenkomsten zijn een initiatief van Ingrid Mollen, Jacqueline Baselier en Reinoud van Uffelen

jacqoktay 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s