Rondetafelgesprek “Tweede kans”

door: Katja Brooijmans en Reinoud van Uffelen

Op woensdag 10 juni vond in het stadhuis van de gemeente ‘s-Hertogenbosch een rondetafelgesprek plaats. Daarin werd gesproken over het TOI-project “2nd Chance”. De bijeenkomst werd georganiseerd door Theo van de Veerdonk en Katja Brooijmans van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Desirée Vonk en Reinoud van Uffelen van het Koning Willem I College.

Op de foto (door Katja Brooijmans) van rechts naar links Matthieu Mes (Cinop), Veronique Stevens (Cinop), Renco Wesseling (Weener XL), Joyce de Vaan (Weener XL), Lindomar Minguel (Amerging), Peter van Roosmalen (Entreeopleidingen KW1C), Ton van den Bersselaar (Actieplan Leerbanen), Ruby de Jong (’t Werktverband), Chantal Ottens (Kamer van Koophandel),Theo van de Veerdonk, Desirée Vonk, Renske Merks (studieadviseur KW1C), Youssef Noudri (wijkwerker) en Reinoud van Uffelen.

TOI staat voor transfer of innovation en de innovatie in dit project is een Duits model waarmee mensen met afstand tot de arbeidsmarkt via een modulair aanbod en zonder eindexamen toch een kwalificatie kunnen halen. “The German model” heet het inmiddels onder de projectdeelnemers en je kunt er van zeggen wat je wilt maar het model deugt. Het draait om individuele talentontwikkeling. In Nederland praten we dan over mensen die buiten het Nederlands onderwijssysteem zijn gevallen, zoals Hans.

Hans is 26 jaar. Hij haalde zijn VMBO-diploma toen hij 16 was en ging een BBL-opleiding Kok doen. Maar eigenlijk wist hij niet waar hij aan begon. Hij kwam er achter dat het niet de beste keus was geweest en hij werd VSV-er. 10 jaar geleden verdwenen ook 16-jarigen nog gewoon uit het onderwijs.

Hans vond een baan in een winkel voor consumentenelektronica. Het betaalde niet slecht en dat zonder officiële kwalificatie in de detailhandel. Hij werkt nu al geruime tijd in deze winkel en hij geniet van zijn werk op de computerafdeling. Hij is gek van elektronica en de meeste vrije tijd gaat op aan computerspelletjes. Hij is een self-made computerexpert, hij kan goed verkopen, heeft een vlotte babbel en hij deed mee aan een aantal interne cursussen, met name op het gebied van nieuwe producten.

Hans is getrouwd en heeft een dochtertje van 2.

Vandaag vertelde de baas dat er een risico bestaat dat Hans zijn baan verliest. Er moet gesneden worden in het personeel en Hans is dan de eerste die er uitvliegt. Hij heeft geen suggesties voor Hans waar te solliciteren, temeer daar hij geen startkwalificatie heeft en er zijn meer dan genoeg jongeren op de arbeidsmarkt.

Hans baalt er van dat hij nooit een officieel (mbo-)diploma heeft gehaald.

Studieadviseur Renske Merks vertelde over de telefoontjes die ze bijna dagelijks kreeg van mensen die terug willen keren in de zorg, maar die niet meer in het onderwijssysteem passen. Vaak moet ze dan nee verkopen.

2ND_Logo_2kpx-RGB

Belangrijkste advies van de deelnemers was dat oplossingen buiten het systeem moeten worden gevonden, met een belangrijke rol voor de werkgevers.

In het kader van “social return” werd er ook gesproken over het keurmerk PSO. Joyce de Vaan van Weener XL vertelde een enthousiast verhaal. Meer info: http://www.pso-nederland.nl/

Desirée Vonk gaf tekst en uitleg over de Skills Heroes. http://www.skillsheroes.nl/

Het advies van de deskundigen was duidelijk: “Mooie initiatieven! Creëer vooral geen extra label en ook geen extra Award voor Tweedekansers.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s