Tweede kansen voor jongeren

Het Koning Willem I College doet samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch mee aan het internationale project “2nd Chance”. In dit project wisselen ze met partners uit Duitsland, Zwitserland, Italië en Polen ervaringen uit over tweede kansen. Daarbij wordt vooral gekeken naar de flexibilisering van de kwalificatiemogelijkheid.

“In dit project leren professionals uit diverse landen van elkaar” aldus directeur Internationalisering Peter van Amelsfoort. “Het is opvallend dat de oorzaken van schooluitval overal worden herkend en gesignaleerd, maar vaak ontbreekt het aan de middelen en de creativiteit om echt iets aan flexibilisering te doen.”

Na bijeenkomsten in Berlijn, ‘s-Hertogenbosch en weer Berlijn vindt de derde bijeenkomst plaats in Rome en wel op 4 en 5 maart. Namens het Koning Willem I college nemen Desirée Vonk en Reinoud van Uffelen deel aan dit project. Ook Katja Brooijmans en Theo van de Veerdonk van de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn aanwezig.

In het project werd ondermeer gewerkt aan de casus Hans.

Lees hier in het Nederlands

Read here in English

Desirée Vonk van het Studenten Succes Centrum vertelt: “Op het Koning Willem I College voeren onze studieadviseurs soms ook gesprekken met mensen zoals Hans. We kunnen ze eigenlijk alleen echt helpen als ze een plekje vinden bij een erkend leerbedrijf ”

“Als je de al wat oudere jongere vooruit wil helpen heb je daar als school anderen bij nodig zoals de gemeente en het UWV.” aldus Reinoud van Uffelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s