Positief oordeel inspectie

Op 26 en 27 januari deed de inspectie van het onderwijs een onderzoek naar verzuimmelding/vsv op het Koning Willem I College. Het oordeel was positief.

 Het positieve oordeel betekent dat:

o    het systeem voldoet aan de vereisten;

o    de wettelijke verzuimmeldingen in het algemeen tijdig worden gedaan;

o    het verzuimbeleid is opgenomen in de onderwijsovereenkomst.

Er waren natuurlijk ook aandachtspunten:

o    een frequentere check op de 16 klokuren in 4 weken (liefst dagelijks); nu vindt die check eens per week plaats met het risico dat niet binnen 5 werkdagen gemeld wordt; de implementatie van een escalatiemodule biedt waarschijnlijk een oplossing.

o    na de melding vindt een update plaats; eigenlijk moet een nieuwe (herhaal)melding gedaan worden (de teller gaat op 0 op de dag nadat de student de 16 klokuren in 4 weken heeft overschreden);

o    geen must, maar het is handig om voorafgaand aan de melding te weten of de student al een startkwalificatie heeft;

o    het inschakelen van de mentor voorafgaand aan de melding heeft zeker inhoudelijke voordelen, maar het kan het proces van melden vertragen.

Reinoud van Uffelen (programmamanager VSV) en Joep van den Hooven (Dienst Informatiemanagement) verzorgden een inleidend praatje. Joep vertelde over de implementatie van het nieuwe systeem: RAAK. De inspectie oordeelde dat de voorbereiding van die implementatie (waaronder de scholing) gedegen heeft plaatsgevonden.

Aansluitend deed men onderzoek op de afdelingen Ondernemersacademie, Geüniformeerde Beroepen en Verpleging & Verzorging. Er werden verschillen geconstateerd in de werkwijze bij de afdelingen, passend bij de doelgroep. De randvoorwaarden worden daarbij nageleefd wat als positief werd gekenmerkt.

Op het Koning Willem I College wordt verzuim centraal gemeld bij  het Suc6punt op het Studenten Succes Centrum. Medewerkers Jeane Rattan en Judith Kerkhof verwerken de meldingen en hebben korte lijnen met leerplicht en RMC die ook in het Suc6punt participeren.

Het inspectieonderzoek werd gedaan door inspecteurs Jack de Reus en Jolande Visser. Zij werden vergezeld door analisten Ramlakhan en ten Have en door Jan van Grinsven van het Regionaal Bureau Leerplichtzaken voor de gemeenten Vught, Haaren, Schijndel en Sint-Michielsgestel.

De inleidende presentatie staat hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s