Yasmine vastbesloten

Yasmine Zahaar (17 jaar) is vastbesloten een startkwalificatie te gaan halen. Na het VMBO-K begon ze op het Koning Willem I College bij de opleiding Maatschappelijke Zorg, maar dat was geen succes. “Te veel meisjes in de klas en ook al dat lichamelijk contact was niet mijn ding.” In de Succesklas maakte zij een Innerlijk Kompas en via de Succesklas kwam zij in contact met techniekmakelaar Bert Verhoeven.

“Dit meisje komt er wel” zegt Bert. Ze heeft al meegelopen bij de opleiding Electrotechniek en houdt zich prima staande in de mannenwereld. Nu is het zaak een leerbaan te vinden zodat ze tussentijds in kan stromen in de opleiding.”

“Als techniekmakelaar zie ik continu jongeren die niet meer op hun plekje zitten en er bij gebaat zijn om snel ergens een doorstart te maken. Dit schooljaar zag ik al 21 jongeren waarvan er nu 7 zijn doorgeplaatst in een leerbaan gekoppeld aan een opleiding op het Koning Willem College. Die andere 14 staan nu in de wachtstand.”

Bert houdt een pleidooi voor tussentijdse instroom. “Leerlingen die een BBL-opleiding willen doen hebben een leerbaan nodig en hoewel het economisch tij tegen zit lukt dat meestal wel. Maar leerlingen die verder willen of moeten in een BOL-opleiding lopen vaak tegen een muur aan en daar zie ik graag verandering in. We hebben de laatste jaren op VSV-gebied al veel winst geboekt, maar als we nog meer jongeren naar een startkwalificatie willen begeleiden zullen we gestructureerder werk moeten gaan maken van tussentijdse instroom. Dat is mijn stellige overtuiging.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s