5 geslaagden op bovenschoolse voorziening

Vandaag vond de feestelijke jaarafsluiting plaats op de Bovenschoolse Voorziening in ‘s-Hertogenbosch. 

De Bovenschoolse Voorziening is een onderdeel van Samenwerkingsverband De Meierij. Een aantal leerlingen gaat na een verblijf op de BSV weer terug naar de oude school, maar er zijn ook een aantal die diplomeren met een AKA-diploma. In de groep van Edwin Müller behaalden 5 van de 7 kandidaten het Niveau 1-diploma. Joey, Enrico, Remco, Deborah en Ugur kwamen iedere maandag en dinsdag naar de BSV en liepen op de andere dagen stage. Een aantal van hen gaat verder leren op Niveau 2, een aantal gaat werken.

Na een welkomstwoordje van coördinator Wil Bierens sprak Edwin de geslaagden persoonlijk toe. Pascal van Druten van ROC de Leijgraaf was ook aanwezig. Hij had de jongeren de afgelopen weken leren kennen omdat hij de examinering vezorgde. Pascal vertelde dat het hem pijn deed dat sommige jongeren zich soms afvroegen of zij wel meetelden. Hij hoopte dat het diploma bijdraagt aan het gevoel van eigenwaarde van deze leerlingen. Hij feliciteerde iedereen en benadrukte dat de leerlingen trots konden zijn op de geleverde prestatie. 

Het programma op de bovenschoolse voorziening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Leerlingen werken aan het lesmateriaal van school of aan een specifiek programma gericht op de doelen uit het handelingsplan.
  • Sport en praktijklessen worden verzorgd door vakdocenten.Deze programmaonderdelen zijn verplicht!
  • Alle leerlingen krijgen op de bovenschoolse voorziening een training aangeboden door contactpersonen uit het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). Het aanbod is gericht op een succesvol vervolg in het onderwijs. De training kan bestaan uit het aanleren van sociale vaardigheden, agressie regulatie of weerbaarheidstraining. De training kan zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden.
  • Leerlingen en ouders die nog geen gebruik maken van een gericht aanbod voor ondersteuning in de thuissituatie worden besproken met een contactpersoon uit het CJG. Het is aan de expertise van het CJG om te beoordelen wat noodzakelijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s