Ook volgend jaar weer een Startklas

Ook volgend schooljaar is er weer een Startklas op het Koning Willem I College. Deze klas biedt individueel maatwerk en is bestemd voor uitvallers van Niveau 3 en 4-opleidingen. 

De klas begon in schooljaar 2011/2012 voor studenten die in de Succesklas een keuze hadden gemaakt voor een nieuwe opleiding, maar daar pas na de zomervakantie konden starten. Deze studenten kregen de mogelijkheid om gedurende het schooljaar in te stromen in de Startklas. Ze werden in relatief korte tijd voorbereid op het behalen van het diploma Telefonist/Receptionist, niveau 2. De Startklas begon dus als een tussenoplossing.

“Inmiddels is de Startklas uitgegroeid tot een plek voor jongeren die een groot risico lopen om niet verder te komen dan deze startkwalificatie” aldus docent Jacqueline Baselier. “Ook volgend jaar zien we er op toe dat dit echt een plek is voor de meest kwetsbare jongeren.”

Alles gaat volgens de regels” aldus afdelingsdirecteur Arnoud Mortier. “Het is een verkort individueel traject met wekelijkse instroom vanaf november, de BPV bedrijven zijn uiteraard erkend en de studenten doen exact hetzelfde examen als reguliere Niveau 2-studenten.”

“Dit diploma krijg je niet cadeau” zegt Reinoud van Uffelen, programmamanager VSV. “Vorig jaar haalden 35 van de 50 deelnemers hun startkwalificatie, maar daar zaten ook wat studenten bij die de Startklas eigenlijk niet nodig hadden. Dit jaar haalden 24 van de 31 studenten hun diploma. Een mooi aantal, zeker als je bedenkt dat er nog meer is ingestoken op de groep kwetsbare jongeren. In feite is de klas een soort plusvoorziening met diplomamogelijkheid. Jacqueline Baselier en Marjon van Zandvoort verdienen een groot compliment. Net als de 24 geslaagden natuurlijk.”

“De zeven studenten die het niet gehaald hebben worden ook nog even gevolgd”, aldus Marjon van Zandvoort. “Twee van hen hopen alsnog te diplomeren, een aantal anderen gaat toch door met een andere opleiding en wordt dus ook geen VSV-er.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s