Roos Sijmens trotse winnaar

Dit jaar deden ruim 1300 leerlingen in de regio ’s-Hertogenbosch hun vmbo-examen. Op www.vsvmanager.nl kunnen ze hun profiel invullen en laten weten wat ze volgend schooljaar gaan doen. Onder de deelnemende vmbo-leerlingen van 13 verschillende scholen werden een iPod Touch en bioscoopbonnen verloot. De trekking werd verricht door wethouder Jeroen Weyers.

De overgang van VMBO naar MBO is een belangrijk moment in het leven van een jongere. Je haalt een diploma en bent dus blij, maar na een extra lange zomervakantie wacht een nieuwe stap en die is niet altijd makkelijk. In de regio volgen we de overstap nauwgezet want met een VMBO-diploma alleen heb je nog geen startkwalificatie en als je niet verder leert dan ben je een Voortijdig Schoolverlater. In de regio Oss e.o werken we met “Stick Together”, in de regio ‘s-Hertogenbosch e.o werken we met het programma “VSV-manager”, daarbij maken VMBO-examenkandidaten zelf een profiel  en vullen ze in waar ze naar toe gaan.

We zien ook in onze regio dat de overgang van VMBO naar MBO steeds beter gaat. Vorig schooljaar telde de VMBO-bovenbouw in de gehele regio NO-Brabant 92 VSV-ers. Dat is slechts 1,1% en dat is ver onder de landelijke norm.

Dit jaar praten we in ‘s-Hertogenbosch e.o over 1353 leerlingen van 13 scholen. Van bijna al die leerlingen is bekend wat ze na de zomervakantie gaan doen. Bijna 1000 leerlingen vulden gegevens in, in de andere gevallen deed de decaan dat. Op dit moment benoemen de decanen van de 13 scholen in totaal nog 47 risicoleerlingen. Dit zijn leerlingen die de komende periode extra aandacht krijgen van met name leerplicht.

De systemen zullen steeds beter worden. Zo starten we volgend jaar in de regio met een digitaal doorstroomdossier. Uiteindelijk blijft de begeleiding van jongeren die overstappen mensenwerk en daarom is het fijn te constateren dat er in de regio zoveel betrokken mensen werken.

De deelnemende vmbo-scholen zijn: Bossche vakschool, Jeroen Bosch College, Sancta Maria Mavo, Pierson College, Baanderherencollege, Sint Jans Lyceum, Helicon VMBO, Van Maerlant, Maurick College, Rodenborch College en VMBO VAVO. Ook de Internationale Schakel Klas (ISK) deed mee.

De prijswinnaars van de bioscoopbonnen waren Dyanthe Oosterbaan, Roos Sijmens, Thijme Faulhaber, Pooya Baneshi, Céline Sibbelee, Desirée Trum, Raphaël Verhoeven, Paula Andralojc, Isabel Allas, Nina van Hoof, Jordy Boers, Tony Kesselaer en Tom van Rosmalen.

De winnaar van de Ipod werd Roos Sijmens van het van Maerlant.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s