Presentatie beleidsnotitie

Vandaag presenteerde Reinoud van Uffelen de beleidsnotitie “Goede prestaties door goede relaties”. Scholen kunnen nog veel doen om uitval te voorkomen en het Koning Willem I College dus ook. Terugdringen van schooluitval is geen project met een begin en een eind. Het vergt een structurele verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. De doelstelling is ambitieus, maar haalbaar. We streven het doel na om jongeren een betere positie te geven op de arbeidsmarkt en voldoende kansen op succesvolle participatie in de maatschappij. Iedere jongere telt.
Reinoud pleit voor een versterking van de begeleidingsstructuur op alle afdelingen, waarmee ook wordt aangesloten bij het nieuwe zorgbeleid op het college. Uiteindelijk draait alles om een goede band met de leerling en daarmee citeerde hij Pedro de Bruyckere die bij de opening van het schooljaar al verkondigde: “Door de band zijn onze jongeren gelukkig en gaan ze graag naar school.”
In het onderwijs kennen we veel afkortingen, waarvan de meeste mensen niet eens weten wat ze betekenen. Reinoud deed daarom een suggestie voor de afkorting VSV: Verstandig Samen Verbeteren.
De presentatie vindt u hier. De beleidsnotitie is voor intern gebruik op het Koning Willem I College, maar u kunt een exemplaar aanvragen. Als u het formulier invult, dan krijgt u het toegestuurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s