Succesvolle bijeenkomst “LOB in de regio”

Op 14 november 2013 vond in Veghel de werkbijeenkomst “LOB in de regio” plaats. Ruim 60 professionals uit de regio waren aanwezig .

In onze regio wordt er steeds meer gewerkt volgens de methodiek van de “loopbaandialoog” en de vijf loopbaanvragen. Ieder vertaalt de visie op zijn eigen manier en daarom is het goed om bij elkaar in de keuken te kijken. Er waren vijf inspirerende workshops.

Workshop 1:
Loopbaangericht denken op het Udens College
Over loopbaangericht denken en hoe het Udens College mentoren traint om hun leerlingen meer loopbaangerichte begeleiding te geven.
Presentatie door: Betsie Kuppen b.kuppen@udenscollege.nl , en Yvette van Wijk y.vanwijk@udenscollege.nl , Decanen VMBO Udens College

Workshop 2:
LOB van Bewust naar Beter
In het MBO wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van een heldere visie op het gebied van LOB. Dit gebeurt vaak aan de hand van de LOB-scan. Daarnaast is er veel aandacht voor implementatie: hoe kom je van visie naar actie? En met name: hoe creëer je draagvlak? In de workshop besteden we aandacht aan hoe het proces bij het Koning Willem I College en ROC de Leijgraaf is gelopen, wisselen we van gedachten over het verkrijgen van draagvlak en voorzien we elkaar van handige tips.
Presentatie door: Margret Mulders margret.mulders@leijgraaf.nl , Beleidsmedewerker Loopbaanbegeleiding en Bernadette Langenhuijzen bernadette.langenhuijzen@leijgraaf.nl , Trainer/coach, medewerkers van ROC de Leijgraaf

Workshop 3:
De Waslijn
Een manier om LOB te integreren in het reguliere begeleidingsprogramma zó dat het dagelijkse leerproces van de leerling ook wordt ondersteund.
Presentatie door: Anneke Volp a.volp@piersonmail.nl , Bovenbouwcoördinator HAVO/VWO ds. Pierson College

Workshop 4:
Vmbo-TL met talent- en beroepsgericht programma. Kan deze aanpak als voorbeeld dienen voor LOB op havo en vwo?
Al enige jaren maakt Het Hooghuis locatie Stadion veel werk van het laten ontdekken van talenten en de voorbereiding op een goede vervolgopleiding van de leerlingen. Leerlingen blijken hierdoor een betere aansluiting te vinden bij het MBO.
Het Hooghuis oriënteert zich momenteel of deze aanpak tevens werkzaam kan zijn voor de havo (meer praktijkgericht) en het vwo (meer academisch gericht).
Presentatie door: Richard van Ommem rvommen@hethooghuis.nl , Directeur VMBO G/T Het Hooghuis locatie Stadion

Workshop 5:
LOB; waar sta ik nu en waar wil ik heen?
Waar staat u op dit moment met uw huidige LOB beleid en welke stappen wilt u ondernemen om uw doel te bereiken? Welk schoolmodel is geschikt voor uw LOB beleid of naar welk schoolmodel wilt u toegroeien?
In combinatie met eigen ervaringen en theorieën worden in deze workshop de drie schoolmodellen gepresenteerd. Zo kunt u bepalen waar u met uw LOB organisatie staat en wat u hiervoor nodig heeft.
Presentatie door: Lotte van den Anker lvandenanker@zwijsencollege.nl , Decaan HAVO/VWO Zwijsen College

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s